Recente nieuwsberichten

Wat als een medewerker terug komt uit een riscogebied?

27.07.2020

De verlofperiode is volop aan de gang. Medewerkers gaan op vakantie in binnen- en buitenland. Heel wat nabije regio's zien terug een opflakkering van de epidemie. Wat kun je als werkgever doen, vragen en eisen van uw medewerkers bij terugkomst?

Lees verder ...

Verlenging looptijd hinderpremie en nieuwe ondersteuningspremie

15.07.2020

Post-corona maatregelen werden doorgevoerd door onze regering. De ondersteuningspremie is er een van. Lees hier hoe je ze kan aanvragen en wie in aanmerking komt.

Lees verder ...

Definitief einde voor de schenkingen via buitenlandse notaris

8.07.2020

Een wetsvoorstel dd 17 juni 2020 voorziet dat de buitenlandse akten houdende schenking van roerende goederen in België moeten worden geregistreerd. Lees hier wat zal wijzigen.

Lees verder ...

Ontslag tijdens de corona periode? Wat kan en wat mag?

6.07.2020

De coronacrisis richtte heel wat schade toe in het ondernemerslandschap. De Belgische regering kende heel wat premies toe aan ondernemingen om toch wat financiële ademruimte te voorzien en ontslagen te vermijden. Maar er vallen klappen. 

Lees verder ...

Wegenwerken kantoor Roeselare

15.06.2020

Ons kantoor in Roeselare blijft bereikbaar tijdens de werken aan de R32, ring van Roeselare. Lees hier hoe je ons kan bereiken.

Lees verder ...

Tijdelijke verlaging van het BTW-tarief voor sommige restaurant- en cateringdiensten.

8.06.2020

Lees hier meer over de tijdelijke verlaging van het BTW-tarief voor sommige restaurant- en cateringdiensten.

Lees verder ...

Heropstart ondernemingen en de gevolgen voor de hinderpremie

8.06.2020

Ondernemingen die de hinderpremie van 4.000€ ontvangen en daarboven 160€ dagelijkse premie ontvangen, zullen deze niet langer toegekend krijgen. Let op, ook ondernemingen die bewust niet heropenen zullen deze premies niet langer ontvangen. Lees hier meer.

Lees verder ...

Voorafbetalingen in MyMinfin

3.06.2020

De voorafbetalingen werden mee opgenomen op het elektronisch platform van het FOD Financiën: MyMinfin. Lees hier meer over de mogelijkheden van MyMinfin.

Lees verder ...

Tijdelijke ouderschapsuitkering voor zelfstandigen tijdens coronacrisis

1.06.2020

De zelfstandigen die tijdens de maanden mei en juni geen overbruggingsrecht meer konden genieten omdat ze terug aan de slag gingen of mochten gaan, kunnen alsnog een ouderschapsuitkering krijgen als zij, ondanks de heropstart, toch een verminderde omzet noteren omdat zij teveel tijd moeten besteden aan de zorg voor hun kinderen.

Lees verder ...

De bijkluswet: vernietiging door het Grondwettelijk Hof

31.05.2020

De laatste paar jaar heeft het Grondwettelijk Hof zich al een paar maal op de voorgrond geplaatst met de vernietiging van bepaalde wetten. Denken we maar aan het verhaal met het voordeel alle aard voor gratis woonst en de beruchte factor 3,8. Nu heeft het Hof zich gericht op de bijkluswet of, zoals ze officieel noemt, de “wet betreffende de economische relance en de versterking van de sociale cohesie” van 18/07/2018.

Lees verder ...